728 x 90

Продажбите на VW Tiguan надхвърлиха 5 милиона

    Volkswagen закъсня с лансирането на първия си кросоувър модел Tiguan и го лансира през 2007 година, но оттогава насам популярността му постоянно расте. И сега общите продажби на Tiguan са надхвърлили 5 милиона, обяви компанията. Естествено, в сравнение с резултатите на легенди като Golf, Polo или Passat, този резултат не е особено впечатляващ, но пък

    Volkswagen закъсня с лансирането на първия си кросоувър модел Tiguan и го лансира през 2007 година, но оттогава насам популярността му постоянно расте. И сега общите продажби на Tiguan са надхвърлили 5 милиона, обяви компанията. Естествено, в сравнение с резултатите на легенди като Golf, Polo или Passat, този резултат не е особено впечатляващ, но пък Tiguan е един от малкото кросоувъри, успял да стигне до Топ 10 на продажбите в Европа.

    2008 е първата пълна година от производството на Tiguan, като тогава са произведени 120 000 бройки – резултат, който го нарежда сред „нишовите модели” по стандартите на VW.

    През 2011 беше представен фейслифтът на Tiguan, когато в гамата влезе и 2-литровият TDI мотор (геройт от Дизелгейт). През 2015 продажбите на Tiguan вече стигнаха 500 000, като моделът беше популярен и в Америка.

    През 2016 в Европа беше лансиран нов Tiguan, базиран на платформата MQB – това е първият SUV на компанията, който използва тази платформа, а през 2017 се появи Tiguan Allspace, който е с почти 22 сантиметра по-дълъг и може да се поръчва със 7 места.

    Продажбите продължиха да се увеличават и с новото поколение – 700 000 през 2017 и почти 800 000 през 2018 – най-успешната в историята на Tiguan.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт