728 x 90

Volkswagen превръща Jetta в отделен суб-бранд?

През последните години все по-често се говори за намеренията на Volkswagen да лансира бюджетна марка по примера на Renault и Dacia. Засега няма нищо официално, но отново в онлайн пространството тече дискусия по този въпрос. Според източници от Китай немците обмислят възможността да създадат отделен суб-бранд, който да носи името Jetta. Названието е доста добре

През последните години все по-често се говори за намеренията на Volkswagen да лансира бюджетна марка по примера на Renault и Dacia. Засега няма нищо официално, но отново в онлайн пространството тече дискусия по този въпрос.

Според източници от Китай немците обмислят възможността да създадат отделен суб-бранд, който да носи името Jetta. Названието е доста добре разпознаваемо в Китай и Индия, което пък го превръща в подходящ кандидат за целта.

CarNewsChina съобщава, че първоначалният план включва лансирането на три автомобила от марката – малък седан базиран на сегашната VW Jetta, Jetta VS5 SUV базиран на Seat Ateca и Jetta VS7 SUV базиран на Seat Tarraco.

Засега се смята, че, ако проектът получи зелена светлина, производството ще бъде поверено на FAW-Volkswagen, джойнт-венчърът на VW с китайците от FAW. Поточните линии ще бъдат позиционирани в Ченгду.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт