728 x 90

Toyota и Suzuki задълбочават партньорството си

    Toyota и Suzuki обявиха разширяване на съвместната си работа, която стартира с договор, подписан през 2017 година. По силата на новото споразумение, двете японски марки ще обменят множество технологии. На първо място, Suzuki ще получи два хибридни модела на Toyota за ребрандиране на европейския пазар – RAV4 и Corolla Wagon. Освен това, Toyota ще предостави

    Toyota и Suzuki обявиха разширяване на съвместната си работа, която стартира с договор, подписан през 2017 година. По силата на новото споразумение, двете японски марки ще обменят множество технологии.

    На първо място, Suzuki ще получи два хибридни модела на Toyota за ребрандиране на европейския пазар – RAV4 и Corolla Wagon. Освен това, Toyota ще предостави част от хибридните си технологии на своите колеги, които ще могат да ги внедрят в свои автомобили.

    В замяна, Toyota ще ребрандира компактните модели Baleno, Vitara Brezza, Ciaz и Ertiga и ще ги продава на различни пазари. За европейския е предвиден трансфер на двигатели за малки коли от Suzuki към Toyota с планирано производство в Полша.

    Новият договор ще има голяма тежест за пазара в Индия. Там двете марки ще разработят съвместно нов малък ван, който ще се продава с лога и на Toyota, и на Suzuki.

    Фирмите коментират, че ще продължат да се конкурират честно и без ограничения във всички други аспектни на бизнеса.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт