728 x 90

Новата Toyota Supra се качи на поточните линии

В австрийския град Грац започна производството на възродения спортен автомобил Toyota Supra. За монтажа на купето ще се грижи фирмата Magna Steyr, която също така сглобява и новото BMW Z4, с което обща платформа дели Supra. Първият автомобил, който слезе от поточните линии, е матово сив с червен кожен интериор и контрастни карбонови декорации. Той

В австрийския град Грац започна производството на възродения спортен автомобил Toyota Supra. За монтажа на купето ще се грижи фирмата Magna Steyr, която също така сглобява и новото BMW Z4, с което обща платформа дели Supra.

Първият автомобил, който слезе от поточните линии, е матово сив с червен кожен интериор и контрастни карбонови декорации. Той получава VIN номер 20201, където 2020 е моделната година, а цифрата 1 показва, че е първият произведен екземпляр от серията.

Въпросният автомобил е бил сглобен по-рано този месец, а още през януари беше продаден предварително на търг. Срещу сумата от 1.2 милиона долара, предназначени за благотворителност, купувачът ще прибере частица от автомобилната история в гаража си.

Доставките на модела до редовите клиенти ще стартират от лятото на тази година. В Европа всички 900 бройки за 2019 година са вече разпродадени, като скоро ще започне приемането на поръчки за 2020.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт