728 x 90

Daimler взима решение за бъдещето на Smart до края на годината

  Daimler ще вземе решение какво ще се случи с бранда Smart до края на 2019 година. Това казва в свой нов репортаж немският вестник Handelsblatt, цитиран от Automotive News. Според информацията, новият бос на Daimler, Ола Калениус, който ще смени Дитер Цетше през май, няма никакви сантименти към Smart и бъдещето на марката зависи изцяло от

  Daimler ще вземе решение какво ще се случи с бранда Smart до края на 2019 година. Това казва в свой нов репортаж немският вестник Handelsblatt, цитиран от Automotive News.

  Според информацията, новият бос на Daimler, Ола Калениус, който ще смени Дитер Цетше през май, няма никакви сантименти към Smart и бъдещето на марката зависи изцяло от нейното финансово състояние.

  Анализатори смятат, че Smart губи между 500 и 700 милиона евро на година, като това определено няма как да се хареса на Daimler. 

  Последният опит на немската фирма да превърне Smart в печеливш бранд е свързан с цялостната му електрификация. Този процес обаче е твърде скъп в дългосрочен план и може би ще наклони още веднъж везните към цялостно спиране на марката.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт