728 x 90

Volkswagen произведе 30 милиона бройки от Passat

    Volkswagen отпразнува производството на автомобил Passat с пореден номер 30 милион. Той слезе от поточната линия на марката в Емден и ще се отправи на международни тестови събития за медиите. С това постижение Passat се превръща във втория най-успешен модел на марката в цялата й история. На първо място е безсмъртният Golf с 35 милиона

    Volkswagen отпразнува производството на автомобил Passat с пореден номер 30 милион. Той слезе от поточната линия на марката в Емден и ще се отправи на международни тестови събития за медиите.

    С това постижение Passat се превръща във втория най-успешен модел на марката в цялата й история. На първо място е безсмъртният Golf с 35 милиона екземпляра, втори е Passat с 30 милиона, а на трета позиция е Beetle с 21.5 милиона.

    Юбилейният автомобил е от версията Passat GTE Variant – плъг-ин хибридно комби. Важно е да се отбележи, че той не е част от серийното производство на обновения Passat, който тръгва в продажба от май тази година.

    Производството на оригиналния Passat стартира на 14 май 1973 година във Волфсбург. В момента моделът се произвежда в 10 завода разпръснати на три континента. 

    Volkswagen гордо заявява, че Passat е най-продаваният семеен автомобил в историята на индустрията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт