728 x 90

Обновеният Hyundai i30 се качва на поточните линии на 25 май

Hyundai ще започне да произвежда обновената версия на компактния си модeл i30 от 25 май. Монтажната дейност ще се изършва в завода на корейците в Чехия. Моделът е доста важен за компанията на европейския пазар. Ще се предлага във версии хечбек, комби и фастбек. Както стана ясно при дебюта на модла, очевидна е промяната в

Hyundai ще започне да произвежда обновената версия на компактния си модeл i30 от 25 май. Монтажната дейност ще се изършва в завода на корейците в Чехия.

Моделът е доста важен за компанията на европейския пазар. Ще се предлага във версии хечбек, комби и фастбек.

Както стана ясно при дебюта на модла, очевидна е промяната в предната част, където радиаторната решетка следва новия дизайнерски език на фирмата, наложен с актуалния Hyundai Sonata. Освежени са и фаровете, които имат нови дневни LED светлини.

Нови екстериорни цветове и джанти допринасят за освежения вид на i30. За първи път и комби версията на компактната кола ще може да се поръча със спортен пакет N Line.

Новост под капака е 1.5-литрово турбо със 160 к.с., което заменя досегашния 1.4 турбо. Агрегтът разполага с мека хибридна система и може да се поръча както със 6-степенна ръчна кутия, така и с нов 7-степенен автоматик с два съединителя.

Феновете на дизела ще могат да избират от 1.6-литров мотор в две мощностни версии – със 115 и 136 к.с. Скоростните кутии са отново същите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт