728 x 90

Hertz обяви фалит в САЩ и Канада, дейността в Европа се запазва

    Най-голямата компания за автомобили под нaем Hertz е в несъстоятелност. Подразделенията на фирмата в САЩ и Канада обявиха фалит като причината за това са огромните загуби по време на кризисния период с разпространението на коронавирус. От компанията пускат за продажба над половин милион употребявани автомобили, които обаче няма да бъдат достатъчни да покрият финансовите негативи.

    Най-голямата компания за автомобили под нaем Hertz е в несъстоятелност. Подразделенията на фирмата в САЩ и Канада обявиха фалит като причината за това са огромните загуби по време на кризисния период с разпространението на коронавирус.

    От компанията пускат за продажба над половин милион употребявани автомобили, които обаче няма да бъдат достатъчни да покрият финансовите негативи.

    Заявлението за фалит е по Глава 11 от щатското законодателство, което дава право на фирмата да продължи временно съществуването си без да изплаща дълговете си, докато намери вариант за погасяването им.

    Важно е да отбележим, че фалитът касае подразделението на Hertz за Северна Америка, като дейността на фирмата в Европа и Австралия засега не са засегнати.

    От българска страна представители на Hertz потвърдиха, че компанията ще продължи да функционира на родна земя без отношение към обявения фалит в САЩ и Канада.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт