728 x 90

Nissan със сериозна реконструкция: Пуска 12 нови модела, орязва производството с 20%

    Само ден след анонсирането на обновения бизнес план на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, Nissan разпространи детайли за вътрешните промени, които ще направи с цел реорганизация на бизнеса си. Най-важното включва лансирането на 12 нови модела в следващите 18 месеца. За сметка на това, общият брой модели в гобалното портфолио ще бъде намален от сегашните 69 до общо

    Само ден след анонсирането на обновения бизнес план на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, Nissan разпространи детайли за вътрешните промени, които ще направи с цел реорганизация на бизнеса си.

    Най-важното включва лансирането на 12 нови модела в следващите 18 месеца. За сметка на това, общият брой модели в гобалното портфолио ще бъде намален от сегашните 69 до общо 55 модела.

    Освен това, предвижда се и намаляване в производството с около 20 процента. В следствие на това, заводът на марката в Барселона ще бъде затворен, както и този в Индонезия. За целият регион ASEAN ще отговаря една фабрика в Тайланд.

    Фокусът по отношение на разработката на нови модели ще падне върху С и D класовете, а наред с тях много внимание ще се обърне и на електрическите автомобили.

    Nissan планира да продава поне по един милион електрифицирани автомобили годишно до края на фискалната година 2023.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт