728 x 90

БГ пазар: Skoda Octavia на метан с 345 000 км. стана на 121 000 км. в България

Превръща се в нещо като традиция да ви запознаваме с автомобили, които „губят“ пробег при транспортирането си от чужбина в България. Днешният пример е изключително драстичен и идва от Facebook група за търговия на автомобили втора ръка. Автомобилът от снимките е Skoda Octavia 1.4 TSI на метан от 2017 година. Трябва да признаем – изглежда

Превръща се в нещо като традиция да ви запознаваме с автомобили, които „губят“ пробег при транспортирането си от чужбина в България. Днешният пример е изключително драстичен и идва от Facebook група за търговия на автомобили втора ръка.

Автомобилът от снимките е Skoda Octavia 1.4 TSI на метан от 2017 година. Трябва да признаем – изглежда добре, пазен и поддържан. Но пробегът му съвсем не е реален.

В обявата за колата в България се посочва, че комбито има навъртяни само 121 000 километра. Продавачът обаче е забравил да свали оригиналните регистрационни номера на машината, чрез които направихме бърза справка в сайта car.info.

От там разбираме, че шкодата е била такси в Швеция и всъщност е на почти 350 000 километра. Последната вписана инспекция е от ноември месец миналата година, когато километражът е показвал 345 700 км.

На оригиналните снимки на автомобила от Швеция дори се вижда допълнителното оборудване в кабината, което е било премахнато след продажбата. Докладът гласи, че комбито е било дерегистрирано от Швеция на 20 април тази година.

Допускаме, че обявата за колата в България може да бъде свалена във всеки един момент.

Вижте пълната информация за автомобила на този лин

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт