728 x 90

Най-мощното Volvo XC60 е вече в България със стартова цена от 156 610 лв.

Вече официално в България е Volvo XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo, който тръгва в продажба в страната ни с цена от 156 610 лева. Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията – Polestar. Мощната хибридна двигателна технология и

Вече официално в България е Volvo XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo, който тръгва в продажба в страната ни с цена от 156 610 лева. Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията – Polestar. Мощната хибридна двигателна технология и специалните Polestar настройки превръщат XC60 Polestar Engineered в динамичното шведско SUV, което комбинира ефективност и наелектризиращо изживяване зад волана.

Polestar оптимизацията добавя ново излъчване и усещане на един от най-продаваните модели на Volvo. Двигателят Т8 Recharge, с механичен и турбо компресор, получава доработки и достига изключителните комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент.

Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11.6 kWh литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3.3 л./100 км. и CO2 емисии от само 73 г./км., правят XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV-та на пазара.

В допълнение, Polestar правят подобрения в предавателната кутия, окачването и спирачната система на автомобила за едно не само безопасно, но и истински вълнуващо шофиране. Специалната опорна греда, както и уникалните регулируеми амортисьори с двоен клапан са заимствани от изключителния Polestar 1. А спирачната система е оптимизирана с впечатляващи 20-инчови спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати, гарантиращи максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при дръзко и бързо шофиране.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт