728 x 90

БГ пазар: Обновеният VW Tiguan е у нас със стартова цена от 49 708 с ДДС

В момента Tiguan е най-успешният модел на марката Volkswagen в световен мащаб – само през миналата година са произведени 911 000 автомобила от популярния SUV модел, който заема и водещата позиция сред представителите на SUV класа на пазарите в Европа. Сега Volkswagen представя официално резултата от мащабната актуализация на най-продавания си автомобил, която включва прогресивни

В момента Tiguan е най-успешният модел на марката Volkswagen в световен мащаб – само през миналата година са произведени 911 000 автомобила от популярния SUV модел, който заема и водещата позиция сред представителите на SUV класа на пазарите в Европа.

Сега Volkswagen представя официално резултата от мащабната актуализация на най-продавания си автомобил, която включва прогресивни новости в областта на задвижването, асистиращите и инфотейнмънт системите, както и ново оформление на предната част.

Возилото вече може да бъде поръчано на българския пазар със стартова цена от 49 708 лв с ДДС, срещу която клиентите получават автомобил с 1.5-литров бензинов мотор и ръчна 6-степенна скоростна кутия. Пълната ценова листа на модела можете да откриете на този линк.

Основните технологични акценти при новия Tiguan накратко са следните. За първи път Volkswagen ще предложи в Европа SUV модел с ефективно plug-in хибридно задвижване. Автономният пробег на електричество на Tiguan eHybrid (180 кВт, 245 к.с.) е около 65 километра (според изискванията на цикъла NEDC).

Своето място в гамата на модела за първи път ще заеме и новият Tiguan R. С максималната си мощност от 235 кВт (320 к.с.) и система за селективен контрол на подавания към колелата въртящ момент, известна като възприетата от света на спортните автомобили технология R-Performance Torque Vectoring, моделът с двойно предаване придава напълно ново измерение на динамиката на пътя в тази SUV категория.

2.0-литровите дизелови двигатели със система за принудително пълнене с турбокомпресор (TDI) на новия Tiguan също са усъвършенствани. Те развиват максимална мощност от съответно 90 кВт (122 к.с.), 110 кВт (150 к.с.) и 147 кВт (200 к.с.) и вече се предлагат в съчетание с двойна SCR система за селективна каталитична редукция и двойно впръскване на добавката AdBlue (т.нар. Twin dosing) за първи път в гамата на модела. В сравнение с предходната версия на Tiguan, системата Twin dosing позволява съществено намаляване на емисиите на азотни окиси.

В новия Tiguan се използват също високотехнологични 1,5-литрови бензинови двигатели със система за принудително пълнене с турбокомпресор (TSI) и активно управление на цилиндрите Active Cylinder Management с максимална мощност 96 кВт (130 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.). Всички версии на новия Tiguan отговарят на строгите изисквания на стандарта Euro 6d-ISC-FCM по отношение на емисиите.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт