728 x 90

Volkswagen ID.3 е вече официално в България със стартова цена от 70 885 лв.

На 23 септември 2020 г. се състоя официалното представяне на новия, изцяло електрически Volkswagen ID.3 в България. С него фирмата навлиза в нова ера по отношение на мобилността и се дава началото на третия голям етап в историята на марката. Сега иновативният модел вече може да бъде видян и тестват във всяко дилърство на марката

На 23 септември 2020 г. се състоя официалното представяне на новия, изцяло електрически Volkswagen ID.3 в България. С него фирмата навлиза в нова ера по отношение на мобилността и се дава началото на третия голям етап в историята на марката. Сега иновативният модел вече може да бъде видян и тестват във всяко дилърство на марката в България от желаещите да се докоснат до този нов етап в развитието на Volkswagen.

Подобно на оригиналната „костенурка” и първия Golf, компактният модел с изцяло електрическо задвижване поставя началото на нова ера – той е първият електромобил, който предлага неограничена възможност за използване в ежедневието и в същото време е ценово достъпен за милиони потребители по целия свят.

При своята пазарна премиера в страната, ID.3 навлиза със специалното издание ID.3 1ST edition, което се предлага в три нива на изпълнение, насочени към определени типични потребителски изисквания. Наред с това, клиентите в България могат да избират цвета на външното лаково покритие и разцветките в интериора на автомобила. Електромобилът се задвижва от разположен на задния мост електродвигател с максимална мощност 204 к.с. и максимален въртящ момент от 310 Нм. ID.3 1ST edition използва акумулаторна батерия с реално използваем енергиен капацитет от 58 кВтч, както и с автономен пробег на електричество до 426 километра според изискванията на цикъла WLTP. 

Цената на ID.3 1ST edition започва от 70 885 лв.

Нещо повече – предварително конфигурираната версия Tour също може да се поръчва от клиентите в България. Тя е базирана на четириместния модел ProS, който позволява използването на по-голяма акумулаторна батерия (77 кВтч нето) и съответно постигането на по-продължителен автономен пробег до 550 км (WLTP), а максималната мощност е идентична с тази на ID.3 Pro Performance и възлиза на 204 к.с. Версията Tour може да се зарежда от DC станции със 125 кВт.

Припомняме, че през януари тази година от Volkswagen обявиха, че пълната производствена квота на ID.3 за нашата страна за 2020 година е вече заета от клиенти. Става дума за 30 бройки от модела, които са били предварително запазени срещу депозит от 2000 лв.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт