728 x 90

Обновеният Opel Grandland е вече в България на цени от 50 185 лева, хибдирът започва от 90 290 лева

Безспорно една от най-големите новости при кросоувъра е наличието на сдвоен изцяло дигирален кокпит, който носи името Pure Panel.

Новият Opel Grandland вече е в България. Официалното представяне се състоя по време на градинско парти в двора на зала Ефе на хотел Маринела на 26 май 2022 г. На партито присъстваха журналисти от реномирани автомобилни и новинарски, печатни и дигитални медии, които бяха приветствани от Бранд Директора на Opel г-н Вихрен Горанчев.

След представянето на новия модел от продуктовия мениджър г-н Кирил Елшишки гостите се почерпиха с вкусни германски деликатеси и дегустираха наливна крафт бира. В приятна атмосфера, в разговори и непринудена обстановка събитието продължи до късно вечерта.

Цените на модела за България започват от 50 185 за базовия бензинов вариант, от 58 610 лева за най-достъпния дизел, от 90 290 лева за по-слабия от двата plug-in хибриден вариант и от 97 505 лева за изпълнението plug-in хибрид с 300 конски сили и задвижване на четирите колела.

Безспорно една от най-големите новости при кросоувъра е наличието на сдвоен изцяло дигирален кокпит, който носи името Pure Panel. В качеството си на флагман в SUV гамата на Opel, новият модел предлага и редица допълнителни технологии и асистиращи системи, които до момента бяха на разположение само на клиентите на автомобилите от по-високите класове.

Особено ярък пример в тази насока е адаптивната система на предните светлини IntelliLux LED Pixel Light с общо 168 LED елемента. Това високотехнологично решение е заимствано от топмодела Opel Insignia и дебютира във флагмана в SUV гамата на германската марка, демонстрирайки нови, по-високи стандарти в пазарния сегмент на Grandland.

Същото може да се каже в пълна степен и за системата Night Vision, която отбелязва своята премиера в модел на Opel. През тъмната част от денонощието системата регистрира и предупреждава водача за наличието на пешеходци и животни на пътното платно на разстояние до 100 метра пред автомобила. Полуадаптивната система за асистенция Highway Integration Assist пък поддържа Grandland в средата на лентата за движение и контролира зададената дистанция до превозното средство отпред. Проектираният и произведен в Германия Grandland естествено се отличава и с Opel Vizor – новото лице на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт