728 x 90

И Dacia Duster като "папамобил"

    Група Renault подари на римския папа Франциск кросоувър Dacia Duster. "Папамобилът" е изготвен в един-единствен екземпляр от румънското подразделение на "Дачия" с участието на ателие Romturingia. Кросоувърът на папата е получил намален с 3 сантиметра пътен просвет, голям люк в покрива със стъклена надстройка при церемониални пътувания, комфортно задно кресло и допълнителни екстри. Купето е

    Група Renault подари на римския папа Франциск кросоувър Dacia Duster. "Папамобилът" е изготвен в един-единствен екземпляр от румънското подразделение на "Дачия" с участието на ателие Romturingia.

    Кросоувърът на папата е получил намален с 3 сантиметра пътен просвет, голям люк в покрива със стъклена надстройка при церемониални пътувания, комфортно задно кресло и допълнителни екстри. Купето е изпълнено в традиционния бял цвят, а в салона преобладава бежовото.

    Известно, че папа Франциск предпочита бюджетни автомобили. През различните години той е използвал Renault 4, Fiat 500L, Ford Focus. През 2017 г. на него му подариха Opel Ampera-e и спортния Lamborghini Huracan. Последният папата подписа, освети и продаде на аукцион, като средствата бяха изхарчени за благотворителност.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт