728 x 90

Благотворителна акция с подкрепата на Порше БГ

    Екипът на специализирания сайт за коне, конен спорт и конен туризъм Ezdapress и официалният представител на Volkswagen за България "Порше БГ" предприеха благотворителна акция дни преди най–светлия семеен празник с адрес Пловдив. В навечерието на Рождество колеги журналисти събраха нови спални комплекти, нови и малко употребявани дрехи и подаръци за обитателите на „Център за временно

    Екипът на специализирания сайт за коне, конен спорт и конен туризъм Ezdapress и официалният представител на Volkswagen за България "Порше БГ" предприеха благотворителна акция дни преди най–светлия семеен празник с адрес Пловдив. В навечерието на Рождество колеги журналисти събраха нови спални комплекти, нови и малко употребявани дрехи и подаръци за обитателите на „Център за временно настаняване за лица и семейства” в Пловдив. Дарениията бяха превозени със специално предоставения за целта товарен микробус VW Crafter.

    Социалното заведение е най-новата придобивка в града на тепетата, в което подслон, храна и дрехи намират бездомни, безимотни, социално слаби и жени жертви на насилие. Центърът бе открит през септември месец т.г. и оттогава благодарение на физически лица и фирми се дооборудва с техника и удобства.

    В предстоящите студените месеци това е мястото в Пловдив, което посреща с човешко отношение, грижа, топла храна, баня, нови дрехи и заинтересованост към бъдещето на всички потърсили помощ. Временният дом, обаче осигурява приют обаче най-много за три месеца. Ангажираните с обгрижването на бездомниците социални работници междувременно търсят работа на закъсалите, както и специалсти, които да им дадат ноеобходимата психологическа и морална подкрепа.

    В дните преди Коледа сме свидетели на стотици благотворителни акции, но несретниците, бедните и болните имат нужда от целогодишните грижи, което трябва да е дългосрочна задача на общините и Министерството на труда и социалната политика. Центърът за временно настаняване е разкрит от община Плавдив по проект „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие” на оперативна програма „Развитие на човешки ресурси 2014-2020”.

    Домът може да приюти до 39 души, заедно с походните легла, а първите обитатели вече се радват на уют и спокойствие. Към момента центърът има предоставени, като дарения плазмени телевизори, но няма кабелна телевизия, за което Ezdapress обеща съдействие, но са добре дошли всякакви предложения и съдействие.

    Екипът на редакцията обичайно не пубикува свои дарителски акции, но по молба на останалите участници, както и в името на добрите практики и социалните отговорности на големите фирми, този път разпространява добрината и благодари на всички дарители за безкористна реакция, на Порше БГ за предоставения транспорт и гориво, както и на колегите журналисти.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт