728 x 90

Събиране на хондаджии затвори Таймс Скуеър, но въпреки това остана някак незабелязано

Сбирка като никоя друга Американките автомобилни ентусиасти са известни с мащабните си организирани събития и широка публичност. Често се случва да научаваме дори в България за някоя грандиозна сбирка, но обикновено такива неща се случват на отдалечени от градовете локации, където има предостатъчно място и се пречи на възможно най-малко хора. За жалост отвъд океана

Сбирка като никоя друга

Американките автомобилни ентусиасти са известни с мащабните си организирани събития и широка публичност. Често се случва да научаваме дори в България за някоя грандиозна сбирка, но обикновено такива неща се случват на отдалечени от градовете локации, където има предостатъчно място и се пречи на възможно най-малко хора. За жалост отвъд океана има и един друг много популярен вид събирания. Той включва затварянето на големи и натоварени кръстовища, за да могат няколко души да се позабвляват, което води до невиждан хаос, често предизвиква размирици и намеса на полицията.

С цел избягване на това негативно развитие на събитията, ентусиастите от HONDA COLLECTIVE организират невиждана досега сбирка. Участниците са информирани предварително и за разлика от други подобни срещи, непознати лица и „пришълци“ липсват. Целта на събитието е да се събере приятна компания от трите щата – Ню Йорк, Ню Джързи и Кънектикът.

Начало на събитието

Сбирката започва в Ню Джързи, на голям паркинг, който обикновено събира над 500 автомобила по време на сбирки, но този път участниците са малко под 50. Така се избягва прекалената навалица и хаос и се поддържа по-нисък профил на събитието. След това керванът се насочва към легендарния мост Харлем, под чиято конструкция автомобилите се събират за изящна фотосесия. Тъй като предимно моделите са EK Civic и S2000, те са разделени в две основни групи. Това ни оставя с много красиви кадри, а несъмнено собствениците завинаги ще помнят този момент.

Говорейки за собствениците, ясно се забелязва промяната във вкуса за модифициране. Едно време тези автомобили бяха силно тунинговани, с летящи врати, крещящи брони и още по-крещящи цветове. Сега, около 20 години след като тази мода премина своя пик, забелязваме тенденция всеки модел да е максимално близо до заводски, с минимални подобрения и педантично внимание към детайла.

Как да изпъкнем в един от най-големите градове в света?

След изчерпателната фотосесия под моста на Харлем, всички хонди тръгват към един от най-емблематичните площади в света – Таймс Скуеър. По пътя срещат много позитивизъм, вдигнати палци и усмихнати минувачи. Все пак, не всеки ден се случва едни от най-поддържаните и обичаните модели на Honda да минат като на парад пред очите ви. Пристигайки на Таймс Скуеър, едно нещо прави впечатление – липса на хаос и напрежение. В повечето случаи когато такава мащабна сбирка отиде на толкова оживено място, полицията веднага трябва да се намесва, а медиите имат повод за негативни статии относно автомобилната култура.

Фактът, че всички собственици отиват заедно, паркират и позират за снимки, без да пречат на нормалния трафик и пешеходците, е повод за гордост. Организаторите съумяват да не привлекат вниманието на местните власти, като въпреки това изпълват своята цел. Оставяме ви да се насладите на страхотните кадри от това събитие и се надяваме все по-често да ставаме свидетели на нещо подобно.

Източник: motortrend.com

Снимки: Дейвид Отеро и Густаво Ромеро

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт