728 x 90

Nokian Tyres подкрепя триатлон насред бели нощи

Състезанието Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Финландия, което ще се проведе на 29 юни, ще събере хиляди спортни ентусиасти, запалени по триатлона, както и техните екипи в Лахти, Финландия. Можете да следите напълно разпродаденото състезание на живо на мястото на събитието или онлайн. IRONMAN се проведе за пръв път във Финландия миналата година. Изключително популярното състезание

Състезанието Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Финландия, което ще се проведе на 29 юни, ще събере хиляди спортни ентусиасти, запалени по триатлона, както и техните екипи в Лахти, Финландия. Можете да следите напълно разпродаденото състезание на живо на мястото на събитието или онлайн.

IRONMAN се проведе за пръв път във Финландия миналата година. Изключително популярното състезание бе разпродадено напълно и тази година, така че в Лахти се очакват 2000 състезатели по триатлон от цял свят. Особеност на това състезание е неговото късно време на тръгване: участниците ще финишират под среднощното слънце – след като са плували, карали колело и тичали общо 70.3 мили (113 километра).

NokianTyres продължава да бъде основен партньор на събитието. Сътрудничеството е отличен начин за насърчаване радостта от движението – както за любители, така и за професионални спортисти. Усещането за единност и взаимопомощ, присъщи за общността на любителите на триатлона, както и желанието да предизвикваш себе си, са също основни ценности в организационната култура на NokianTyres.

Няколко служители на NokianTyres ще участват, включително президента и главен изпълнителен директор. Един от участниците е Кале Микконен, бивш състезател по кану-каяк, който работи като техник за разработване на продукти.

Микконен е прекарал години състезавайки се на най-високо спортно ниво и е прекратил кариерата си след участието си в олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Той е опитал триатлон за пръв път миналата година по време на традиционния “Триатлон Hakkapeliitta” организиран от NokianTyres.

Упражненията са се превърнали в начин за живот за Микконен и по този начин той поддържа здравето си и стабилния си семеен живот. Той често се възползва от разнообразните възможности за физически упражнения, които му се предлагат от работодателя и участва във фирмените събития винаги когато има възможност.

Технологичният предприемач Юси Калионеми, член на екипа на NokianTyres, ще добави интересен нюанс на събитието. Той възнамерява да носи гума на гърба си за частта с бягане, която е 21 километра.

Триатлонът в Лахти е част от подготовката на Калионеми за интересния опит през следващата есен, в който той и Nokian Tyres обединяват усилия за нов Световен рекорд на Гинес. Целта е да бъде избутана кола, която тежи 1 тон и 880 килограма, и която се движи с гуми Nokian Tyresза една миля, за да бъдеподобрен съществуващия рекорд.

Подобряването на рекорда изисква голяма увереност в собствените си способности и кураж да опиташ нещо ново и различно. Същото креативно, непреклонно отношение са сред крайъгълните камъни, на които се дължи растежът и успехът на скандинавския производител на гуми.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт