728 x 90

Lamborghini създаде "най-добрия виртуален автомобил в света"

Lamborghini представи "компютърен" суперавтомобил с името V12 Vision Gran Turismo, който в компанията определиха като "най-добрия виртуален автомобил в света". Новата кола беше показана на финала в геймърското първенство Gran Turismo Sport в Монте Карло, проведен под егидата на Международната автомобилна федерация FIA. «Lamborghini V12 Vision Gran Turismo беше създаден за да стане най-добрия виртуален

Lamborghini представи "компютърен" суперавтомобил с името V12 Vision Gran Turismo, който в компанията определиха като "най-добрия виртуален автомобил в света". Новата кола беше показана на финала в геймърското първенство Gran Turismo Sport в Монте Карло, проведен под егидата на Международната автомобилна федерация FIA.

«Lamborghini V12 Vision Gran Turismo беше създаден за да стане най-добрия виртуален автомобил в историята. Той е предназначен за млади геймъри или просто почитатели на нашата компания по целия свят. Освен това, това беше отлична възможност за нашите дизайнери да измислят машина с най-новаторските технологии, в това число с хибридна силова установка и леки материали» – отбеляза шефът на проекта Митя Боркерт.

Външни отличителни особености на суперавтомобила станаха острите ъгли на тялото, едноместната кабина в стила на изтребител, Y-образната предна оптика и страничните прозорци, даващи препратка към концепта Lamborghini Marzal от 1967 година.

Виртуалният "звяр" е взаимствал хибридната силова установка от серийния модел Sian, който дебютира през септември тази година – 6.5-литров атмосферен двигател V12 с 48-волтова бордова мрежа за 819 к.с. и максимална скорост 350 км в час.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт