728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Тези редки коли с БГ регистрация стоят изоставени в Румъния

Доста автомобили с българска регистрация стоят изоставени на румънска територия. Актуални снимки, публикувани в групата Откраднати Автомобили и Мотори във Facebook, показва, че част от тях са относително редки. От снимките откриваме BMW M6 от първото модерно поколение на модела, както и два и американски спортни автомобила. Има, разбира се, и по-обикновени машини, като Citroen Xantia

Доста автомобили с българска регистрация стоят изоставени на румънска територия. Актуални снимки, публикувани в групата Откраднати Автомобили и Мотори във Facebook, показва, че част от тях са относително редки.

От снимките откриваме BMW M6 от първото модерно поколение на модела, както и два и американски спортни автомобила. Има, разбира се, и по-обикновени машини, като Citroen Xantia и Audi S8.

На този етап не можем да кажем със 100 процента сигурност каква е причината колите с родни табели да стоят изоставени в северната ни съседка, но един репортаж от сайта glas.bg ни подсказва каква може да бъде тя.

По данни на сайта, съществува измамна схема, при която малоимотен български или румънски ром регистрира у нас фирма, на чието име започва да пазарува коли втора ръка. След това возилата се продават на румънци, които ги карат в родината си с пълномощно, за да избегнат плащането на местни данъци и застраховки „Гражданска отговорност“.

Оказало се обаче, съобщава glas.bg, че често собственикът на возилата задлъжнява или към държавата, или към кредитна институция и няма как да плати борча си. Затова българските ЧСИ-та запорират автомобилите, които се водят актив на фирмата му.

Не е изключено тези коли да са именно запорирани от български ЧСИ машини, които да чакат по-светли дни.

 

Autoclub.bg
ADMINISTRATOR
ПРОФИЛ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *