728 x 90

Знаехте ли, че VW Golf 1 се продава в Южна Африка чак до 2009 година?

Volkswagen Citi Golf – име, което звучи почти познато. Всъщност, зад него се крие много интересна смесица от автомобили, която е била в продажба в Южна Африка до края на 2009 година. Както се вижда от снимките, предницата е от VW Golf 2, но пък колата всъщност е от първото поколение на хечбека. Предлага се

Volkswagen Citi Golf – име, което звучи почти познато. Всъщност, зад него се крие много интересна смесица от автомобили, която е била в продажба в Южна Африка до края на 2009 година.

Както се вижда от снимките, предницата е от VW Golf 2, но пък колата всъщност е от първото поколение на хечбека. Предлага се само с десен волан и пет врати.

За още по-голямо улеснение при производството, моделът се е предлагал в само три цвята. Дори рекламата за него шеговито казва, че може да го поръчате в "червено, жълто и синьо… но не и зелено."


Вижте как изглежда новия VW Golf Alltrack!

""


След сериозен фейслифт през 2004 година, интериорът на хечбека също е ревизиран. Отива си таблото от Golf 1, а на негово място се появява кабината на Skoda Fabia oт актуалното тогава поколение.

През 2006 година се появява още едно обновление, но при него промените са минимални. Всъщност, през целия жизнен цикъл на модела в Южна Африка почти всяка година има минимални изменения спрямо предходната.

За известен период през 90-те години на миналия век немската марка предлага и GTI версия на возилото. Интересното е, че тя използва технологията на оригиналния Golf GTI, тоест – 1.8-литров мотор с механичен инжекцион.

Производството на Citi Golf приключва на 21 август 2009 година след около 25 години на поточните линии. До последно са предлагани само 1.4, 1.6 и 1.8 мотори.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт