728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Знаехте ли, че VW Golf 1 се продава в Южна Африка чак до 2009 година?

Volkswagen Citi Golf – име, което звучи почти познато. Всъщност, зад него се крие много интересна смесица от автомобили, която е била в продажба в Южна Африка до края на 2009 година. Както се вижда от снимките, предницата е от VW Golf 2, но пък колата всъщност е от първото поколение на хечбека. Предлага се

Volkswagen Citi Golf – име, което звучи почти познато. Всъщност, зад него се крие много интересна смесица от автомобили, която е била в продажба в Южна Африка до края на 2009 година.

Както се вижда от снимките, предницата е от VW Golf 2, но пък колата всъщност е от първото поколение на хечбека. Предлага се само с десен волан и пет врати.

За още по-голямо улеснение при производството, моделът се е предлагал в само три цвята. Дори рекламата за него шеговито казва, че може да го поръчате в "червено, жълто и синьо… но не и зелено."


Вижте как изглежда новия VW Golf Alltrack!

""


След сериозен фейслифт през 2004 година, интериорът на хечбека също е ревизиран. Отива си таблото от Golf 1, а на негово място се появява кабината на Skoda Fabia oт актуалното тогава поколение.

Прочети още:
Този пикап RAM се определя като Toyota Prius и зарежда на Tesla Supercharger?!

През 2006 година се появява още едно обновление, но при него промените са минимални. Всъщност, през целия жизнен цикъл на модела в Южна Африка почти всяка година има минимални изменения спрямо предходната.

За известен период през 90-те години на миналия век немската марка предлага и GTI версия на возилото. Интересното е, че тя използва технологията на оригиналния Golf GTI, тоест – 1.8-литров мотор с механичен инжекцион.

Производството на Citi Golf приключва на 21 август 2009 година след около 25 години на поточните линии. До последно са предлагани само 1.4, 1.6 и 1.8 мотори.

 

Autoclub.bg
ADMINISTRATOR
ПРОФИЛ

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget