728 x 90

Гинес изхвърли Bugatti Veyron Super Sport

    Книгата на рекордите на Гинес – Guinness World Records, обяви за недействителен рекордът, поставен през юли 2010 г. от супер автомобилът Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Почти три години Вейрон се смяташе най-бързият сериен автомобил. В съобщение от Гинес се казва, че Veyron губи титлата, защото официалната максимална скорост от 431.072 км/ч, постигната по време

    Книгата на рекордите на Гинес – Guinness World Records, обяви за недействителен рекордът, поставен през юли 2010 г. от супер автомобилът Bugatti Veyron 16.4 Super Sport. Почти три години Вейрон се смяташе най-бързият сериен автомобил. В съобщение от Гинес се казва, че Veyron губи титлата, защото официалната максимална скорост от 431.072 км/ч, постигната по време на тестовете, не е на разположение на производствени модели, които са доставени на клиентите. Причината е, че във всичките 30 продадени бройки са поставени електронни ограничители на максималната скорост до 415 км/ч. Според правилата на Guinness World Records, автомобилът-претендент трябва да бъде напълно идентичен на този, който постъпва в продажба. От Бугати смятат решението за несправедливо, но то вече е факт. Като веднага тръгнаха слухове за планове на Bugatti за подготовка на автомобил, който да вдига 463 км/ч.
    Сега номер 1 в листата за най-бързи серийни коли е Ultimate Aero на Shelby SuperCars с резултат 411.718 км/ч. Нов претендент за титлата е Hennessey Venom GT, който на 9 февруари 2013 г. разви максимална бързина от 427.6 км/ч, като този резултат още не е официално потвърден от Книгата на рекордите Гинес.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт