728 x 90

Забраниха черните коли в Туркменистан, носели нещастие

    Изключително куриозна забрана е вече факт в Туркменистан, държавата в Централна Азия, граничеща с Афганистан, Иран, Казахстан, Узбекистан и Каспийско море. От началото на тази година продажбата и регистрацията на черни автомобили в столицата Ашхабад е вече забранена. Нещо повече, собствениците на коли в такъв цвят ще бъдат принудени да пребоядисат машините си, ако искат да

    Изключително куриозна забрана е вече факт в Туркменистан, държавата в Централна Азия, граничеща с Афганистан, Иран, Казахстан, Узбекистан и Каспийско море.

    От началото на тази година продажбата и регистрацията на черни автомобили в столицата Ашхабад е вече забранена. Нещо повече, собствениците на коли в такъв цвят ще бъдат принудени да пребоядисат машините си, ако искат да продължат да ги карат. Информацията идва от местното онлайн издание Chronicles of Turkmenistan.

    Някои от тях са научили за промените в закона по доста шокиращ начин. В първите дни на годината колите им започнали да изчезват, а в последствие се разбрало, че полицията ги прибира без предупреждение и ги съхранява на голям паркинг.

    За да получат возилата си обратно, хората трябвало да подпишат декларация, че ще ги боядисат в нов цвят, различен от черния, в определен срок от време. Това мигновено довело до рязък скок в цените на бояджийските услуги в столицата – от около 500 долара за цялостно пребоядисване, сумата бързо нараснала двойно до около 1000 долара.

    Интересно е, че все още няма точна причина, която властите в страната да посочват като определяща за новото решение. Говори се, че правителството искало да спре лошия късмет на Туркменистан, като намали бройката на черните коли и увеличи тази на белите. Местните смятат, че белият цвят носи добър късмет.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт