728 x 90

Клонираните атакуват отново: K-One е електрически GLA от Китай

През последните години сме виждали какви ли не копия и митации на европейски, американски и японски автомобили от неизвестни китайски компании. Напоследък тази тенденция започна да преминава, тъй като голяма част от водещите фирми влезе в партньорски отношения с китайски производители. Но това изобщо не означава, че няма място за още копия. Актуален пример за

През последните години сме виждали какви ли не копия и митации на европейски, американски и японски автомобили от неизвестни китайски компании. Напоследък тази тенденция започна да преминава, тъй като голяма част от водещите фирми влезе в партньорски отношения с китайски производители.

Но това изобщо не означава, че няма място за още копия. Актуален пример за такова е K-One, компактен кросоувър, който изглежда като недобре сглобен и проектиран Mercedes-Benz GLA. Въпреки че по размери е малко по-малък от оригинала, китайският автомобил тегли приблизително колкото GLA – около 1400 кг.

Още по-шокиращ е фактът, че отзад откриваме ауспухови тръби, а всъщност задвижването е изцяло електрическо. С един заряд на батериите кросоувърът може да измине до около 200 км, а максималната мощност е 130 к.с. По данни на китайски сайтове, максималната скорост на движение е само 102 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт