728 x 90

Как се сменя маслото на Lamborghini Huracan? (видео)

    Смяната на маслото на двигателя е една от най-рутинните процедури в модерните автомобили, но към нея трябва да се подхожда отговорно и внимателно. При масовите коли, тази процедура не е чак толкова сложна. Обикновено отнема между 30 минути и два часа в зависимост от двигателя и разположението на филтрите му. Но какво ли е положението

    Смяната на маслото на двигателя е една от най-рутинните процедури в модерните автомобили, но към нея трябва да се подхожда отговорно и внимателно.

    При масовите коли, тази процедура не е чак толкова сложна. Обикновено отнема между 30 минути и два часа в зависимост от двигателя и разположението на филтрите му.

    Но какво ли е положението при суперкола като Lamborghini Huracan? Ново видео внася яснота какви са процедурите при обслужването на 5.2-литровия двигателя на италианския модел.

    На практика, процедурите са сходни с тези при обикновена кола. Но има разлики – кората под мотора се държи на цели 50 болта, а моторът има осем вместо една пробки за източване на маслото. Това е необходимо, за да може маслото от всички краища на мотора да се стече и да бъде подменено с ново.

    Количеството на маслото също е значително повече, отколкото на редова машина. Все пак, тук имаме 10 цилиндъра и доста голям работен обем.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт