728 x 90

Mercedes филмира първото пътуване с кола в историята (видео)

    Всеизвестен факт е, че Карл Бенц е създателят на първия автомобил в света. Става дума за возило с името Patent-Motorwagen, което се счита от историята за пионерната кола. Но неговото изобретение би останало незабележимо, ако съпругата му Берта Бенц не поема инициативата за неговото промотиране. С възможно най-директния маркетинг подход, тя предприема първото по-дълго пътуване

    Всеизвестен факт е, че Карл Бенц е създателят на първия автомобил в света. Става дума за возило с името Patent-Motorwagen, което се счита от историята за пионерната кола.

    Но неговото изобретение би останало незабележимо, ако съпругата му Берта Бенц не поема инициативата за неговото промотиране. С възможно най-директния маркетинг подход, тя предприема първото по-дълго пътуване с автомобил в света. И останалото, както казват по-мъдрите, е история.

    Именно този значим за цялата индустрия момент е увековечен в ново кратко видео, създадено от американското подразделение на Mercedes-Benz. В него откриваме един от най-легендарните моменти от това пътуване – мигът, в който Берта използва жартиера си, за да изолира теч на охладителна течност.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт