728 x 90

Намериха играчка Hot Wheels, струваща колкото четири Chevy Camaro

Американският колекционер на автомобилни играчки Джоуел Маги откри в своите архиви един от редките екземпляри на Hot Wheels – бял Chevrolet Camaro, който сега се оценява с шестцифрена сума. Намереното от Маги моделче е Enamel White Prototype Custom Camaro, който е произведен през 1968 г. в тираж от само 16 бройки. Това е прототип, боядисан

Американският колекционер на автомобилни играчки Джоуел Маги откри в своите архиви един от редките екземпляри на Hot Wheels – бял Chevrolet Camaro, който сега се оценява с шестцифрена сума. Намереното от Маги моделче е Enamel White Prototype Custom Camaro, който е произведен през 1968 г. в тираж от само 16 бройки.

Това е прототип, боядисан в бяло, с помощта на който са проверявали играчката за дефекти. Някои от тях обаче са били опаковани погрешно и отправени за продажба.

По думите на експерт, играчката на Джоуел е третият най-рядък модел Hot Wheels, след Beach Bomb и Olds 442. Предполага се, че това е единственият съхранен от 16 екземпляра.

Стойността на това бяло "Камаро" съставлява повече от $100 хиляди, т.е., четири истински Chevy Camaro (по 25 000 долара за всяко). А Маги, преди много години, е купил играчката само за 59 цента!

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт