728 x 90

Видео: Свръхзвуков автомобил вдигна 800 км/ч

    Тимът на проекта Land Speed Record (LSR) успя да ускори свръхзвуковия автомобил Bloodhound почти до 500 мили в час по време на изпитания в южноафриканската пустиня Калахари. Видеото от тестовете е публикувано в YouTube. Този опит стана шестият от "живите" изпитания, проведени от LSR в ЮАР. По-рано няколко стотин местни жители ръчно почистиха огромен участък

    Тимът на проекта Land Speed Record (LSR) успя да ускори свръхзвуковия автомобил Bloodhound почти до 500 мили в час по време на изпитания в южноафриканската пустиня Калахари. Видеото от тестовете е публикувано в YouTube.

    Този опит стана шестият от "живите" изпитания, проведени от LSR в ЮАР. По-рано няколко стотин местни жители ръчно почистиха огромен участък в пустинята край оазиса Хакскенпан, премахвайки от него повече от 16 хиляди тона камъни, за да се получи идеална 20-километрова права.

    В последното засега изпитаниe Bloodhound успя да развие 491 мили в час (790 км/ч). Целта е през 2020 г. да се прескочи бариерата от 800 мили в час (1287 км/ч) и да се установи абсолютен световен рекорд на земя.

    В движение Bloodhound LSR се привежда от реактивният двигател на Rolls-Royce, който се монтира в изтребителя Eurofighter Typhoon. Петлитровият V8 бензинов агрегат от суперколата Jaguar F-Type R действа като горивна помпа, като общата мощност на силовата установка е около 135 хиляди конски сили.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт