728 x 90

В САЩ разрешават автомобилни номера с емоджи

    В американския щат Върмонт може да разрешат използването върху автомобилните номера на емоджита – специални идеограми и усмивчици, използвани в интернет и електронните съобщения. Съответният законопроект беше внесен за разглеждане от представителката на Демократичната партия Ребека Уайт, съобщи CNET. Съгласно документа, водачът може да избере един от шест символа в допълнение към стандартния набор цифри

    В американския щат Върмонт може да разрешат използването върху автомобилните номера на емоджита – специални идеограми и усмивчици, използвани в интернет и електронните съобщения. Съответният законопроект беше внесен за разглеждане от представителката на Демократичната партия Ребека Уайт, съобщи CNET.

    Съгласно документа, водачът може да избере един от шест символа в допълнение към стандартния набор цифри и букви. Особеният знак може да се използва в условията като при покупка на уникален номер, изпълнен по особена поръчка. В случай на приемане на закона, Върмонт ще стане първият северноамерикански щат, където разрешават изображението на емоджи в държавните регистрационни знаци.   

    Приблизително преди една година позволиха използването на емоджи в автомобилните табели в австралийския Куинсленд. Местнте водачи може да избират един от пет знака: смеещо се, намигащ, със слънчеви очила, усмихнат или със сърчица вместо очи. При това самият знак се явява изключително декоративен ине се отбелязва в официалните документи за регистрация.

    Фото: Carscoops

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт