728 x 90

Да чакаш 38 години, за да купиш любимата си кола

Лин Пфенинг остава влюбен в една от колите, които баща му шофира като дете. Става дума за продавания в Америка Volkswagen Type 3 в небесно син цвят, който през 70-те години на миналия век става собственост на неговото семейство срещу скромните 2200 долара. След години на използване, машината в крайна сметка е продадена и отива в

Лин Пфенинг остава влюбен в една от колите, които баща му шофира като дете. Става дума за продавания в Америка Volkswagen Type 3 в небесно син цвят, който през 70-те години на миналия век става собственост на неговото семейство срещу скромните 2200 долара.

След години на използване, машината в крайна сметка е продадена и отива в близък на семейството, който я подарява на сина си. Още доста време машината остава в експлоатация, а чак през 80-те години бива изоставена в гараж.

Пфенинг така и не спира да проследява местоположението на любимия си VW и поддържа връзка с неговия собственик веднъж на 4-5 години. Най-накрая, през 2013 година, получава зелена светлина да я закупи след 38 години.

Следва 3-годишен период на възстановяване като проектът гълта над 40 000 долара. Пфенинг променя доста неща, но колата запазва оригиналния си чар.

Още на първото си изложение двувратият Volkswagen печели награда за най-добра реставрация, а на събитието присъства и бащата на Пфенинг.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт