728 x 90

Богдан Николов с кредит 680 000 лв за фристайл

    Финалът на шампионата Night of the Jumps 2012 може да е лебедовата песен на мотоциклетния спорт у нас На 15 декември за втора поредна година в столичната зала "Арена Армеец" се очаква да се съберат над 10 000 зрители за най-атрактивната надпервара в календара на международната федерация по мотоциклетизъм – финалът на световния шампионат по

    Финалът на шампионата Night of the Jumps 2012 може да е лебедовата песен на мотоциклетния спорт у нас

    На 15 декември за втора поредна година в столичната зала "Арена Армеец" се очаква да се съберат над 10 000 зрители за най-атрактивната надпервара в календара на международната федерация по мотоциклетизъм – финалът на световния шампионат по мотокрос фристайл – Night of the Jumps 2012. За участие са допуснати 12 майстори на скоковете с мотори, като половината от тях след квалификациите ще се борят за победата. Новото в програмата тази година е дисциплината Best Whip (най-добър камшичен скок). Феновете ще се наслаждават и на опитите за подобряване на световния рекорд от 11 м в скока на височина с мотоциклет. TV7 ще излъчи пряко шоуто, което ще започне в 19 часа. До момента са продадени около 5000 билета на цени от 20 лв, 40 лв, 60 лв и 80 лв. Организаторите очакват в оставащите 10 дни да се изкупят и останалите места в залата, още повече, че най-скъпите билети са двойно по-евтини от миналогодишните.
    "Посрещам със смесени чувства състезанието", сподели председателят на организационния комитет "Гран При България" Румен Петков. След изчакване от осем месеца и няколко предупреждания, точно на 15 декември изтича последният срок за България да си плати дължимите вноски за проведените световни и европейски шампионати по мотокрос и супермото. Това става ясно от писмата на президента на промоутърската компания Ютстрийм груп Джузепе Лонго и адвокатска кантора Д´Алоя. При неизпълнение на задължението страната ни ще трябва да плати всички такси за две години в размер на 2 млн и 200 хил евро плюс вредите и разноските, така че ще ни съдят за около 5 милиона евро. Отделно ще ни изхвърлят от мотоциклетния спорт и ще спрат правата на нашите състезатели. Правителството пое ангажимент през април да преведе необходимата сума от 2 млн. лв, но до днес има само частично плащане от 400 хил. лв. За да спаси авторитета на БФ Мотоциклетизъм пред света поне до края на 2012 година, нейният председател Богдан Николов е изтеглил 680 000 лв кредит с 10 на сто лихва от КТБ, с които е осигурил таксата за фристайла. Той е заложил цялото си  лично имущество.
    "Аз съм Богдан Николов-Босия", каза шефът, а според мнозина той е постъпил безумно. Въпреки реалната опасност той и семейството му да бъдат изхвърлени на улицата, Богдан Николов заедно с Румен Петков са решили да подпомагат занапред младежите, които обичат мотоциклетизма и са се отдали на този спорт. Днес двамата ръководители подариха 50 билета за Night of the Jumps 2012 на студенти от Националната спортна академия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт