728 x 90

Петър Петров мечтае за топ място в Севлиево

    Форд Мото-Пфое, в качеството си на официален превозвач на състезанието на "Горна Росица", предостави лека кола форд и джипка Land Rover Discovery за нуждите на ВИП гостите от световния мотокрос Най-добрият ни състезател по мотокрос в момента Петър Петров мечтае за подиум от предстоящото ГП на България от световния шампионат по мотокрос, което този уикенд

    Форд Мото-Пфое, в качеството си на официален превозвач на състезанието на "Горна Росица", предостави лека кола форд и джипка Land Rover Discovery за нуждите на ВИП гостите от световния мотокрос

    Най-добрият ни състезател по мотокрос в момента Петър Петров мечтае за подиум от предстоящото ГП на България от световния шампионат по мотокрос, което този уикенд ще се проведе на трасето Горна Росица край Севлиево. Печето направи няколко уникални старта през тази година в клас МХ2, записвайки класирания в топ 10. Петър Петров се подготвя здраво за състезанията и е наясно с възможностите, но за съжаление липсата на финанси в България, налага да води подготовката си в Белгия.  Мениджърът на състезателя – Боян Станчев, днес също взе участие в пресконференцията, посветена на надпреварата в Севлиево на 21 април.
    В пресклуб "България" президентът на родната централа по мотоциклетизъм Богдан Николов, запитан как федерацията е успяла да излезе от пропастта, в която я вкара ексфинансовият министър Симеон Дянков миналата година, отговори следното:"Българската федерация по мотоциклетизъм трябва да се казва Цветан Василев". Благодарение на топбанкера, световният елит в мотокроса отново е в България тази събота и неделя. Днес сутринта председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е превел още 200 000 лв за частично изплащане на дълга на федерацията към промоутъра Youthstream и международната федерация FIM за проведените у нас световни шампионати през 2012 година. От общо 1,2 млн. евро задължения за неплатени такси, към днешна дата тежестта на БФМ  е намалена на 500 000 евро, като и остатъкът ще бъде изчистен, съобщи председателят на организационния комитет "Гран При България" Румен Петков. Не на шега той посочи, че може би Богдан Николов е най-скъпият клиент на Корпоративна търговска банка, имайки предвид девиза на трезора "Клиентите са ни скъпи". Преди по-малко от месец стана ясно, че Цветан Василев е ликвидарал и борчовете на родния мотоциклетизъм за проведените европейски шампионати през 2012 г. На пресконференцията стана ясно още, че с подкрепата лично на бившия премиер Бойко Борисов е платена от държавата таксата за световния шампионат по фристайл през декември миналата година в зала "Арена Армеец".
    В края на предишната година не знаех дали отново ще дойда в България, сподели на пресконференцията председателят на комисията по мотокрос и супермото към Международната федерация по мотоциклетизъм д-р Волфганг Сръб. Толкова много хора и спомени ме свързват с тази страна, че съм щастлив от завръщането си, добави гостът. Той разказа как на семинари в Тайланд и Израел е показал снимки от мотополигоните в Севлиево и Плевен и участниците веднага разпознали кои са обектите. Трасето в Севлиево 6 пъти досега спечели наградата за №1 в света, а тази събота и неделя е юбилейното, 10-о домакинство на световния шампионат по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2. Най-добрите състезатели от 27 държави ще застанат на старта. Петър Петров в МХ2 ще представя България. Той заема в момента 13-о място във временното класиране на световния шампионат. Мениджърът на състезателя Боян Станчев прогнозира, че пилотът може да завърши сезона в първата петица.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт