728 x 90

Седмо издание на традиционното мото-училище EKO MOTO SCHOOL

На 31 май 2018 г. в Серес за седми път се състоя EKO MOTO SCHOOL. И тази година участниците в мото-училището пристигнаха от всички краища на България. Някои пропътуваха над 500 км, за да карат цял ден рамо до рамо с най-добрия български мотоциклетист Мартин Чой. „Не карай по-бързо от своя ангел-хранител“, „Лежането е приятно,

На 31 май 2018 г. в Серес за седми път се състоя EKO MOTO SCHOOL. И тази година участниците в мото-училището пристигнаха от всички краища на България. Някои пропътуваха над 500 км, за да карат цял ден рамо до рамо с най-добрия български мотоциклетист Мартин Чой.

„Не карай по-бързо от своя ангел-хранител“, „Лежането е приятно, но не се залежавай по завоите“ и много други тънкости на състезателния мотоциклетизъм сподели европейският шампион с 30 любители на моторните спортове от цяла България. Това се случи днес, по време на седмото издание на традиционното мото-училище EKO MOTO-SCHOOL.

Мото-училището започна със сутрешен инструктаж, по време на който Мартин обсъди с „учениците“ фундаменталната теория на състезателния мотоциклетизъм. Сред дискутираните теми бяха значението на различните типове гуми, следенето на горивото, правилното превключване на скоростите, съобразяването на скоростта в завоите и много други.

Мартин Чой подкрепи всяка теория с реални примери от своята кариера и превърна инструктажа в серия от развлекателни, но поучителни истории. Остатъкът от деня премина в практически упражнения, като „учениците“ се редуваха на групи да излизат с шампиона на пистата. За финал всеки получи сертификат подписан лично от Мартин и си направи с него снимка за спомен.

„Много се радвам, че продължаваме тази страхотна традиция вече 7-ма поредна година. Благодаря на бензиностанции ЕКО за доверието и за подкрепата. Въпреки че този сезон състезателният ми график е много натоварен, мото-училището е като глътка свеж въздух и ми е много приятно да бъда тук. Срещата с мото-феновете винаги ме зарежда с енергия и въпреки че прекарваме цял ден на пистата, времето минава неусетно. Много ме радва и фактът, че всяка година EKO MOTO-SCHOOL става все по-популярно и привлича повече кандидати. За жалост, няма как да увеличим броя на участниците, без да намалим качеството на обучението. Опитвам се да обърна индивидуално внимание на всеки участник, а това отнема време. Благодаря на всички, които ни изпратиха кандидатурите си и им стискам палци догодина да успеят да се включат“, сподели Мартин Чой.

Следващата изява на Мартин е още този уикенд (2-3 юни) на писта „Долна Митрополия“ в Плевен, където ще се проведе поредният кръг от Републиканския и Източноевропейския шампионат. Няколко дни по-късно (7-9 юни) в Германия му предстои и последния кръг от Световния шампионат по издръжливост „8 часа на Ошерслебен“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт