728 x 90

Мотоциклетните каски Kabuto стъпват на българския пазар

Японската марка Kabuto, лидер в производството на висококачествени мотоциклетни и велосипедни каски, стъпва за първи път на българския пазар. Тя навлиза в страната ни чрез Бултрако АД, официален представител на Honda в страната. Името на марката означава самурайски боен шлем, силно декориран и изработен с изключителна прецизност, а зад гърба си тя има 35 години

Японската марка Kabuto, лидер в производството на висококачествени мотоциклетни и велосипедни каски, стъпва за първи път на българския пазар. Тя навлиза в страната ни чрез Бултрако АД, официален представител на Honda в страната.

Името на марката означава самурайски боен шлем, силно декориран и изработен с изключителна прецизност, а зад гърба си тя има 35 години история и над седем патента. Kabuto се слави и с ръчната изработка на моделите си.

Основното послание на марката е Safety Meets Style (Безопасността среща стила). Високото качество, аеродинамиката, олекотената маса и отличната шумоизолация са силните козове на Kabuto. Зад всяка каска и шлем от марката стоят дългогодишни проучвания и интензивни изпитания във ветрови тунел.

Продуктите, носещи романтичното име на самурайските бойни шлемове от миналото, се тестват и разработват съвместно с професионални състезатели по мотоциклетизъм. Шлемовете и каските Kabuto дължат ниската си собствена маса и здравината си на високотехнологичните композитни материали (A.C.T.), използвани при производството им.

ПАТЕНТИ НА KABUTO

1982 г. – вентилационна система в горната част

1993 г. – регулируема (отворена/затворена) вентилационна система в горната част

1995 г. – система за бърза смяна на визьора

1998 г. – първият в света аеродинамичен спойлер за каска

2000 г. – вентилационна система в горната част, комбинирана в задния спойлер

2007 г. – система, намаляваща вибрациите

2012 г. – странични канали за вентилация

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт