728 x 90

Moto Expo 2020: Harley-Davidson и Triumph – класика в мотоциклетния жанр

Какво обединява Harley-Davidson и Triumph у нас. Едните са далеч-далеч, в Милуоки, САЩ. Другите са във Великобритания, в Хинкли, Лестършиър. Разделя ги цял океан – Атлантическия. У нас ги събира представителя и на двете фирми София Мото Трейд ООД. Двете марки имат сериозно присъствие на българския мотоциклетен пазар. Harley-Davidson има огромна маса от фенове в

Какво обединява Harley-Davidson и Triumph у нас. Едните са далеч-далеч, в Милуоки, САЩ. Другите са във Великобритания, в Хинкли, Лестършиър. Разделя ги цял океан – Атлантическия. У нас ги събира представителя и на двете фирми София Мото Трейд ООД.

Двете марки имат сериозно присъствие на българския мотоциклетен пазар. Harley-Davidson има огромна маса от фенове в България. Марката е участвала на почти всички мото изложения, независимо от формата им.

Triumph е по-отскоро на пазара, но за кратко време събраха популярност и привличат мотористите. И двете марки се радват не само на любовта на мъжете, но и на дамите.

На предстоящото изложението Moto Expo 2020 и Triumph, и Harley-Davidson ще присъстват с всичките си модели. Но ще има някои нови и дългоочаквани.

Така на изложение Moto Expo 2020 в обновената зала Асикс Арена (бивша зала "Фестивална") от 20 до 24 март 2020 г. ще видим няколко нови модела. Щандът на София Мото Трейд ООД е на площ от 324 кв. м. Традиционното Moto Expo 2020 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор – “Експо Тим” ООД.

Harley-Davidson
Както винаги, Harley-Davidson ще представи атрактивни и мощни машини, някои от тях са съвсем нови, а други с дълга история.

Road Glide Special превръща обикновеното пътуване в луксозно изживяване. Това е модел, който е характерен със своя черен двигател Milwaukee-Eight 114. Новият модел за 2020 г. е оборудван със системи Reflex и Traction Control, които могат да ви преведат през всякакви атмосферни условия. Към първокласните характеристики, се добавят е големи и просторни багажници. Информационно-развлекателна система BOOM! Box GTS и H-D Connect, правят продължителното пътуване освежаващо, комфортно и приятно. Моторът е оборудван със система RDRS и двигател с работен обем от 1868 куб. см. Това е една дългоочаквана туринг машина на Harley-Davidson , която няма търпение да излезе на пътя.
 
Мотоциклетът Iron 883 въплъщава стандарта за суров, изчистен и blacked-out външен вид. Освен това може да се похвали с прецизно регулирано окачване, tuck and roll седалка, черни алуминиеви лети джанти. Към това за версията 2020 г. можем да добавим и нови графики. Двигателят е с въздушно охлаждане (аir-cooled) Evolution. Максималният въртящ момент е 68 Нм при 4750 об/мин. и работен обем от 883 куб. см. Така този мотор е истински звяр, готов за приключения.

Triumph
Британската марка прави у нас две очаквани и атрактивни премиери. Машините бяха представени в края на миналата година и веднага привлякоха феновете.

Най-новият Тiger 900 е с ексклузивно участие в „Джеймс Бонд: Смъртта може да почака“. Който е гледал филма, не може да е останал безразличен към невероятната комбинация от каскади, високоскоростното каране, дългите скокове, изкачвания и спускания при различни условия.

Е този мотор e вече тук. Това е съвсем нов модел, наследник на много успешния Tiger 800, той се предлага във версии Tiger 900 Rally и Rally Pro; Tiger 900 GT и GT Pro Тiger 900, който е базовият модел в гамата.

За първи път адвенчър мотор от среден клас е оборудван с електронно задно окачване. Моделът е с изцяло нов 900-кубиков двигател, покриващ нормите Euro 5. Впечатляват TFT дисплея, режимите на каране и, разбира се, силно променената визия. Въртящият момент е с 10% повече, 87 Нм при 7250 об/мин. Мощността също е по-висока с 9% в средните обороти: 95 к.с. при 8750 об/мин. Други екстри са нов резервоар с обем 20 л; тракшън контрол и ABS. В джопълнение са LED светлините; куикшифтър, работещ нагоре и надолу (за моделите GT Pro и Rally Pro) и спирачки Brembo Stylema.

Новата гама Tiger 900 е значително по-лека от предишните модели Tiger. Така тези най-способни, пъргави и динамични приключенски мотори са със средно тегло.

Лимитираният Rocket 3 TFC е истинска легенда при мотоциклетите. Този гигант е шедьовър в мотоциклетизма. Toй задава изцяло нов стандарт при въртящия момент, производителността, възможностите и стила. Чрез 3-цилиндровия двигател с кубатура 2500 куб. см. той осигурява най-високия въртящ момент в света – 225 Нм.
Машината е характерна с чисти линии и двойни LED фарове. Отличителни са хидроформованите ауспуси, изкусно изработените алуминиеви колела и невероятният силует. Всичко това създава абсолютният връх в излъчването и стила на мотоциклета. Сега той е с невероятните 44,5 кг по-лек спрямо предишния модел Rocket III.

Rocket 3 TFC е по-усъвършенстван и с много повече функционалност. Той е абсолютният връх при модерните технологии. От най-новите цветни TFT инструменти от второ поколение до оптимизирана ABS система при завои. Контролът на сцеплението е в комбинация с индивидуално изработените, уникални шумозаглушители Arrow от въглеродни влакна, за невероятен саундтрак с дълбоко ръмжене.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт