728 x 90

Това са най-сигурните коли за 2019 г. според Euro NCAP

    През 2019 година организацията European New Car Assessment Program, която познаваме като Euro NCAP, тества общо 55 нови модела. От тях 41 заслужиха най-висока оценка за сигурност, но все пак някои се отличиха с перфектни резултати. Експертите от организацията изчислиха сумарния брой точки на всички тествани автомобили от различни категории, за да представят, поне математически, кои

    През 2019 година организацията European New Car Assessment Program, която познаваме като Euro NCAP, тества общо 55 нови модела. От тях 41 заслужиха най-висока оценка за сигурност, но все пак някои се отличиха с перфектни резултати.

    Експертите от организацията изчислиха сумарния брой точки на всички тествани автомобили от различни категории, за да представят, поне математически, кои са най-безопасните предложения на пазара за миналата година.

    В списъка по-долу са представени двете най-безопасни коли във всяка категория, а в скоби е поставен и третият в подреждането, когато той е с много близък резултат до втория.

    Малки коли: Audi A1 и Renault Clio (Ford Puma)

    Компактни коли: Mercedes-Benz CLA (Mazda3)

    Големи коли: Tesla Model 3 и BMW 3-Series (Skoda Octavia)

    Големи SUV: Tesla Model X (Seat Tarraco)

    Малки/средни SUV: Subaru Forester (Mazda CX-30 и VW T-Cross)

    Хибридни и електрически: Tesla Model 3 (Tesla Model X)

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт