728 x 90

Volvo EХ30 ще пази велосипедистите

    Шведският производител обещава да издигне градската безопасност на ново ниво Отварящата се автомобилна врата на пътя на велосипедист по натоварените градски пътища е причина за значителен брой инциденти при колоездене. Това са една пета от всички съобщени злополуки с велосипедисти в градовете и според Cycling UK. Средно 60 души загиват или са сериозно ранени от

    Шведският производител обещава да издигне градската безопасност на ново ниво

    Отварящата се автомобилна врата на пътя на велосипедист по натоварените градски пътища е причина за значителен брой инциденти при колоездене. Това са една пета от всички съобщени злополуки с велосипедисти в градовете и според Cycling UK. Средно 60 души загиват или са сериозно ранени от врати на автомобили всяка година само в Обединеното кралство.

    За да помогне за намаляването на подобни инциденти, Volvo EX30 е оборудван с предупреждение за отваряне на врата, което може да информира чрез визуални и звукови сигнали, когато сте на път да отворите вратата пред преминаващ велосипедист или друг участник в трафика. Новият SUV е проектиран да бъде безопасен с технологии, специално насочени към защита на хората в натоварена градска среда.

    „Отдавна се фокусираме върху безопасността в градска среда, където автомобилите споделят пространство с пешеходци и велосипедисти“, споделя Аса Хаглунд, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars. „С Volvo EX30 издигаме безопасността в града на следващото ниво, създавайки малък SUV, който е Вашият идеален спътник за комфортно шофиране, докато се грижи за Вас и другите хора по оживените градски улици.“

    Защитата на пътниците в автомобила в случай на катастрофа винаги е била основен приоритет за марката. Volvo EX30 отразява тази мисия чрез укрепване на предпазната клетка, колоните A, B и C, както и покрива.

    EX30 включва и странична въздушна възглавница от вътрешната страна на седалката на водача, предназначена да помогне за намаляване на нараняванията на главата и гръдния кош в случай на страничен удар.

    Новата функция за автоматично спиране на кръстовища е предназначена да помогне на водача да избегне инциденти в града. В случай, че друг автомобил неочаквано пресече пътя на ЕХ30, системата ще спре автомобила и ще помогне за смекчаване или избягване на сблъсък.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт