728 x 90

Ще проверяват тежкотоварни превозни средства в София за замърсяване на въздуха

Проверки на тежкотоварни превозни средства за спазване на изискванията за движение с почистена ходова част и поставено покривало извършват екипи на Столичен инспекторат. Целта на проверките е опазване чистотата на въздуха. В проверките участват и екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и „Пътна полиция“ към СДВР. Екипите съставиха за последните два дни 2 акта за

Проверки на тежкотоварни превозни средства за спазване на изискванията за движение с почистена ходова част и поставено покривало извършват екипи на Столичен инспекторат. Целта на проверките е опазване чистотата на въздуха.

В проверките участват и екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и „Пътна полиция“ към СДВР. Екипите съставиха за последните два дни 2 акта за нарушение на камиони.

От началото на този месеца са проверени 39 тежкотоварни камиона и са съставени 9 акта за установяване на административно нарушение.

Санкциите за неспазване на изискванията са за физическите лица административно наказание глоба в размер от 100 до 5000 лева, а на юридическите лица от 700 до 20 000 лева.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *