728 x 90

Toyota със сервиз на 3,4 млн коли, проблем с въздушните възглавници

    Японската компания Тойотта обяви мащабен сервиз за свои автомобили. Както съобщава агенция Ройтерс, става дума за 3,4 милиона транспортни средства от марката. Причината за изтеглянето е електронният блок за управление, който няма защита срещу електрически смущения. В случай на катастрофа това може да доведе до непълно разтваряне на въздушните възглавници или те изобщо няма да

    Японската компания Тойотта обяви мащабен сервиз за свои автомобили. Както съобщава агенция Ройтерс, става дума за 3,4 милиона транспортни средства от марката.

    Причината за изтеглянето е електронният блок за управление, който няма защита срещу електрически смущения. В случай на катастрофа това може да доведе до непълно разтваряне на въздушните възглавници или те изобщо няма да проработят. Коланите за безопасност също може да откажат. Съобщава се дори за един фатален инцидент.

    Принудителен сервиз ще се наложи за моделите Toyota Corolla 2011-2019, Matrix 2011-2013, Avalon 2012-2018 и Avalon 2013-2018 хибриди. Най-голям брой изтеглени коли – 2,9 милиона – се намират в САЩ.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт