728 x 90

В началото на ноември ще е готов първият участък от АМ „Европа“ между Драгоман и Сливница (видео)

В началото на ноември ще е готов участък от АМ „Европа“ между Драгоман и Сливница, което е близо половин година по-рано от предвиденото по договор, съобщават от АПИ. Строителните работи на 17-километровия участък са изпълнени на 95%, като очакванията са в първите дни на следващия месец да бъде пуснато движението по новоизградения участък. За улеснение

В началото на ноември ще е готов участък от АМ „Европа“ между Драгоман и Сливница, което е близо половин година по-рано от предвиденото по договор, съобщават от АПИ. Строителните работи на 17-километровия участък са изпълнени на 95%, като очакванията са в първите дни на следващия месец да бъде пуснато движението по новоизградения участък.

За улеснение на трафика към ГКПП „Калотина“ поетапно до момента беше пуснато двупосочно движението между 15-ти и 20-ти км и 21-ви и 25-ти км. Ако метеорологичните условия са добри до средата на октомври ще бъде завършена и отсечката от 25-ти до 29-ти километър.

Строителните дейности по модернизацията на 17 км от първокласния път I-8 Драгоман – Сливница /от км 15+500 до км 32+447,20/ започнаха през май миналата година. В участъка е изградено второ платно, а старото е реконструирано до магистрален габарит. Отсечката е с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ГБС Инфраструктурно строителство“ и по договор срокът за изпълнение е април 2021 г.

АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и трасето й е разделено на три части. Строителството на първите два участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница. Участъкът от ГКПП „Калотина“ до Драгоман е с дължина 14,5 км и строителните дейности на него започнаха през февруари т. г. Другият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е 16 км и ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт