728 x 90

Нов доставчик на тол услуги в страната

Агенция „Пътна инфраструктура“ регистрира пети национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол. Със заповед на председателя на Управителния съвет на АПИ в регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на пътни такси е вписано дружеството „Тол България“ ЕООД, което иска да партнира на АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ регистрира пети национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние – тол. Със заповед на председателя на Управителния съвет на АПИ в регистъра на националните доставчици на услуги за електронно събиране на пътни такси е вписано дружеството „Тол България“ ЕООД, което иска да партнира на АПИ само в събирането на тол такси чрез бордови устройства и GPS тракери.

Съгласно Общите условия предстои дружеството да премине втория етап от процедурата за подписване на договор, след което да докаже оперативна съвместимост с електронната система и едва тогава да започне дейност по предоставяне на услуги.

До момента в публичния регистър на АПИ като Национални доставчици на услуги за електронно събиране на пътни такси са вписани  „Интелигентни Трафик Системи“ АД, „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД,  „Телетол“ АД и „Иком“ ООД. Две от дружествата – „Интелигентни Трафик Системи“ АД и „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД, са постигнали оперативна съвместимост със системата на АПИ и предлагат тол услуга и е-винетка. „Телетол“ АД и „Иком“ ООД до момента нямат влезли в сила договори за изпълнение на този тип дейности.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт