728 x 90

Утре започва реконструкцията на основен път край Русе

    В четвъртък – 17 септември, започва рехабилитацията на 46,7 км от второкласния път ІІ-23 Русе – Кубрат. Той е основната пътна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища I-2 Русе – Варна, I-7 Силистра – Шумен и второкласния път II-49 Кубрат – Разград. Инвестицията е за над 45 млн. лв. Проектът се

    В четвъртък – 17 септември, започва рехабилитацията на 46,7 км от второкласния път ІІ-23 Русе – Кубрат. Той е основната пътна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища I-2 Русе – Варна, I-7 Силистра – Шумен и второкласния път II-49 Кубрат – Разград. Инвестицията е за над 45 млн. лв.

    Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота – 32 и 33. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца.

    В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от км 0+030 до км 21+550, в област Русе. Участъкът, който ще се ремонтира, започва от кръстовището с първокласния път I-2 Русе – Варна, преминава през селата Червена вода и Ново село и завършва на 2 км след с. Ново село в посока с. Тетово.

    В лот 33 е 25,2-километровият участък, който започва на 2 км преди с. Тетово, преминава през селата Тетово и Беловец и завършва в гр. Кубрат при пресичането с второкласния път II-49 Кубрат – Разград. Проектът предвижда изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък. 

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт