728 x 90

До средата на ноември трябва да бъде завършено южното платно на бул. “Тодор Каблешков“

"На 23 октомври ще бъде пуснато движението по обновения бул. “Тодор Каблешков“ от бул. “България“ до ул. “Боянски водопад“. След това за период от около две седмици ще се работи за довършване на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Костенски водопад“ до ул. “Делян Белишки“, която е малко преди кръстовището с ул. “Луи Айер“.

"На 23 октомври ще бъде пуснато движението по обновения бул. “Тодор Каблешков“ от бул. “България“ до ул. “Боянски водопад“. След това за период от около две седмици ще се работи за довършване на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Костенски водопад“ до ул. “Делян Белишки“, която е малко преди кръстовището с ул. “Луи Айер“. Реконструкцията на кръстовището при ул. "Луи Айер" и работите по северното пътно платно на булеварда ще бъдат извършени през следващата година."

Това съобщи заместник-кметът по направление обществено строителство инж. Ангел Джоргов при проверка на строителните работи на бул. “Т. Каблешков“.

"Строителните дейности при изграждане на разширението на булеварда при първите три етапа трябваше да се съобразят допълнително с изпълнението на газопровод и топлофикационен колектор, както с допълнителни отклонения за прилежащите сгради в района" – посочи също зам.-кметът на Столична община.

Бул. “Тодор Каблешков“ е част от вътрешния градски ринг. Разширението на булеварда, който е един от най-натоварените, е важно за извеждането на трафика от центъра на града. След реконструкцията и разширението булеварда ще има нови тротоари, велоалея, и три платна в посока за движение. Резервира се и ивица за изграждане на трамвайно движение по средата.

С цел да по-малко затруднение в придвижването и осигуряване на връзки с прилежащите жилищни квартали строителните дейности се извършват на етапи в определени участъци.

През следващия строителен сезон ще се извърши рехабилитация на северното пътно платно.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт