728 x 90

Катар строи аутобан "Черно море"

    Арабската страна ще поеме изграждането на магистралата между Бургас и Варна, след като Европа няма възможност да поеме очакваните разходи около строителството на трасето да закръглят един милиард евро Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в емирство Катар, гр. Доха – от 13-ти до 15-ти март 2012 г. В рамките на тридневното посещение премиерът

    Арабската страна ще поеме изграждането на магистралата между Бургас и Варна, след като Европа няма възможност да поеме очакваните разходи около строителството на трасето да закръглят един милиард евро

    Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в емирство Катар, гр. Доха – от 13-ти до 15-ти март 2012 г. В рамките на тридневното посещение премиерът ще проведе срещи с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал – Тани и с премиера на арабската страна шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани. Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения между Катар и България.
    Акцент във визитата е българо-катарски бизнес форум, който българският правителствен ръководител ще открие в катарската столица Доха. В събитието ще се включат представители на 103 български фирми от различни браншове – хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и др.
    Българската страна ще бъде представена като потенциална инвестиционна дестинация за компании от Катар и региона. Ще бъдат подчертани възможностите за инвестиции от катарски компании в няколко основни области у нас, сред които земеделие и хранително-вкусова промишленост, инфраструктура, транспорт. По време на форума ще бъдат очертани конкурентните предимства на България като основна туристическа дестинация в региона, възможностите за развитие на българския пазар и за задълбочаване на българо-катарските бизнес отношения в строителството и недвижимите имоти.
    В Доха министър – председателят ще бъде придружаван от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на външните работи Николай Младенов, на регионалното развитие и благоустройството – Лиляна Павлова, на отбраната – Аню Ангелов, на земеделието и храните – Мирослав Найденов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Московски и на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт