728 x 90

Мащабно проучване: кои са най-приятните и неприятните градове за каране в света?

    Mister Auto – един от водещите доставчици и търговци на авточасти в Европа, изкара резултатите от мащабно свое проучване. То засяга условията за шофиране в различни големи градове по света. Отчитат се фактори като задръствания, качество на шосетата, достъпност на горивото и пътна безопасност. Мениджърите на фирмата казват, че са събрали данни за стотици градове

    Mister Auto – един от водещите доставчици и търговци на авточасти в Европа, изкара резултатите от мащабно свое проучване. То засяга условията за шофиране в различни големи градове по света. Отчитат се фактори като задръствания, качество на шосетата, достъпност на горивото и пътна безопасност.

    Мениджърите на фирмата казват, че са събрали данни за стотици градове по целия свят, но в крайна сметка проучването се простира само до топ 100 – най-приятните и най-неприятните места за шофиране в света. За добро или лошо, София, нито който и да е друг град в България, не присъства в списъка.

    След задълбочени сметки, Mister Auto констатира, че най-приятното място за шофиране в света е Калгари в Канада, следвано от Дубай и Отава. На другия край са Мумбай (Индия), Улан Батор (Монголия) и Колката (Индия). Най-зле класираният европейски град е Москва, който заема 91 място в класацията.

    Пълните резултати от проучването можете да откриете тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт