728 x 90

Ремонтираха тунел „Кричим“, построен преди повече от 55 години

    С издаването на разрешенията за ползване завърши рехабилитацията и реконструкцията на над 36 км от третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Проектите – лот 22 и лот 23, по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се съфинансират от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 52 млн. лв.

    С издаването на разрешенията за ползване завърши рехабилитацията и реконструкцията на над 36 км от третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Проектите – лот 22 и лот 23, по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се съфинансират от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 52 млн. лв. Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. Пампорово. Пътният участък осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик – Пловдив.

    Лот 22 започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“. Участъкът, с дължина 21,1 км, е с нова пътна настилка, подобрено отводняване, маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтиран е и мостът над река Чурековска в село Михалково. По проекта са изградени подпорни стени с различна височина от 1,5 до 3 метра. В участъци от пътя са монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

    В лот 23 е отсечката от изхода на Кричим до яз. „Въча“, която е 15,29 км. И в тази отсечка са изградени подпорни и укрепителни стени с различна височина, а откосите са укрепени с високоякостни мрежи. Ремонтирани са 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като от тогава досега не е ремонтиран. Съоръжението е с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт