728 x 90

След столичен ремонт през есента: Асфалтът се топи, лепне по коли и пешеходци (видео)

    От ранните следобедни часове на понеделник част от асфалтът по няколко ремонтирани улици в София започна буквално да се топи. Явлението бе наблюдавано в района на бул. "Дондуков" в отсечката между моста "Чавдар" и ул. Кракра. Няколко часа по-късно, след десетки сигнали на живеещи наблизо, започна насипването с пясък, за да се ограничи залепването на

    От ранните следобедни часове на понеделник част от асфалтът по няколко ремонтирани улици в София започна буквално да се топи. Явлението бе наблюдавано в района на бул. "Дондуков" в отсечката между моста "Чавдар" и ул. Кракра.

    Няколко часа по-късно, след десетки сигнали на живеещи наблизо, започна насипването с пясък, за да се ограничи залепването на битум по автомобили и пешеходци.

    Топящият се асфалт е от ремонт, проведен през миналата есен. Става дума не за същинския асфалт, а за битума, с който се запълват фуги, а често и малки дупки и неравности по пътя.

    Подобна, дори и по-втрещяваща гледка, се наблюдава и в квартал "Сухата Река" като ул. "Тодорини Кукли" беше затворена времето, а част от колите на градския транспорт бяха спрени от движение.

    "Проблемът е от няколко дни. Асфалтът се разтапя и става на сок. С чисто нови гуми съм и в момента не мога да си изкарам колата", коментира един от потърпевшите.

    Разтопеният битум нанася сериозни щети по гумите на автомобилите, а от там попада лесно по калници, прагове, капаци и други детайли от екстериора на колата. Почистването не е лесно.

    "Поетапно ще затворим участъците, които са проблемни. Извикали сме техника, за да може да се обработи с пясък, да се почисти всичко и щетите да се отстранят за наша сметка", коментира Тодор Василев, представител на фирмата, която е изпълнила ремонта.

    По информация на СЕГА, обработката на пукнатини е извършена от фирмата „ДЛВ“ ЕООД, която изпълнява текущия ремонт и поддръжка на уличната мрежа в район „Подуяне“.

    "Това е технология, която от години се прилага в София – по този начин преди зимата настилката се запечатва, което предотвратява влизане на вода и разрушаване на асфалта", коментира столичният кмет Йораднка Фандъкова.

    Снимки: Забелязано в София

     

    Някой се е постарал с битумът и сега е ужас навсякъде дори като минеш по пешеходната ти залепват обувките!! Които го е измислил това нещо е бил страшно умен

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт