728 x 90

Вижте какви са последствията при катастрофа, ако колата ви е с ръжда (видео)

    Може би най-значимата промяна в автомобилната индустрия през последните десетилетия касае сигурността на пътниците. Да, мощността се качва, а разходът на гориво спада постоянно, но най-много се инвестира в технологиите за сигурност. Но дали всички системи имат значение, когато автомобилът ви е стар и ръждата е започнала своята работа? И тук говорим не за козметична

    Може би най-значимата промяна в автомобилната индустрия през последните десетилетия касае сигурността на пътниците. Да, мощността се качва, а разходът на гориво спада постоянно, но най-много се инвестира в технологиите за сигурност.

    Но дали всички системи имат значение, когато автомобилът ви е стар и ръждата е започнала своята работа? И тук говорим не за козметична корозия по арките на калниците, а за ръжда, която яде носещи елементи от конструкцията.

    За да покаже какви изменения в поведението на автомобил при катастрофа оказва ръждата, шведският институт Villaagarnas Riksforbund, подпомаган от застрахователната компания Folksam, пусна няколко доста интересни видео материала. В тях виждаме по-стари автомобили Volkswagen Golf и Mazda6, които са подложени на краш-тест при наличието на ръжда в каросерията.

    Изводите ще оставим на вас, като само ще споменем, че всъщност машините от видеата не са чак толкова стари. По пътищата в България спокойно се движат далеч по-възрастни коли, а и в далеч по-лошо състояние.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт