728 x 90

Автомобил Mercedes регистрира земетресението в Пловдив, разчете го като катастрофа

    В много голяма част от съвременните автомобили действат различни системи за реакция от страна на машината при случай на катастрофа. Тези технологии се задействат автоматично при отчитане на сблъсък от страна на колата. Изглежда автомобилите Mercedes-Benz са доста чувствителни на вибрации и разклащане, които явно са сред основните критерии за наличие на катастрофа. Доказателство за

    В много голяма част от съвременните автомобили действат различни системи за реакция от страна на машината при случай на катастрофа. Тези технологии се задействат автоматично при отчитане на сблъсък от страна на колата.

    Изглежда автомобилите Mercedes-Benz са доста чувствителни на вибрации и разклащане, които явно са сред основните критерии за наличие на катастрофа. Доказателство за това идва от пловдивски екземпляр на марката, който разчете земетресението в града от 1 май като случай на катастрофа.

    Както съобщава trafficnews.bg, модерната машина сигнализира на своя собственик за настъпил сблъсък и го посъветва да провери състоянието на автомобила. На екрана на инфотейнмънт системата се изписало следното съобщение, както е видно и от снимката:

    „Вашият автомобил е установил сблъсък на 01.05 в  14.01 часа. Моля проверете тази област за повреди“

    По данни на NOVA, земетресението е регистрирано край Пловдив в 14:01 часа на 1 май, което съвпада до минута със сигнала от автомобила. По данни на БАН трусът е бил със сила 4,5 по Рихтер.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт