728 x 90

В Пловдив: Паяк се опита да вдигне Tesla Model X, но той се оказа твърде тежък

    За доста интересен инцидент от последните дни ни разказват колегите от TrafficNews. Случката се разиграва в Пловдив и включва репатриращ автомобил на ОП "Паркиране и репатриране" и електрически джип Tesla Model X. Както е видно от снимките, които са дело на читател на сайта-източник, моделът от Калифорния се е оказал твърде тежък за възможностите на крана

    За доста интересен инцидент от последните дни ни разказват колегите от TrafficNews. Случката се разиграва в Пловдив и включва репатриращ автомобил на ОП "Паркиране и репатриране" и електрически джип Tesla Model X.

    Както е видно от снимките, които са дело на читател на сайта-източник, моделът от Калифорния се е оказал твърде тежък за възможностите на крана на камиона.

    "Опитали са се да я вдигнат, без да мислят, че крана има капацитет и съответно са я изпуснали. Вижда се ясно, че са я ударили в окачването – евентуално са изкривили задния мост и от долу цялата кола е в батерии, което може да е по-сериозния проблем, защото при малко нарушаване на структурата на тези батерии колата може да се запали в последствие", коментира пред TrafficNews очевидец на събитията.


    Полицейски паяк потроши Алфа Ромео в Пловдив (видео)


    След бързо разследване на сайта се оказва, че Tesla-та не е вдигната, защото пречи. По думите на директора на ОП "Паркове и градини" Ненко Калакунов, собственикът сам е поискал тя да бъде превозена.

    "Собственикът доброволно пожела да осъществим пътна помощ, тъй като има проблем с колата. Автомобилът е бил с авария и собственикът е пожелал да бъде закаран до сервиз. По време на вдигането на автомобила се е получил технически проблем, но нито има проблем с автомобила, нито колата е удряна, нито е падала – нищо. Няма никакъв проблем, всичко е наред. Отишъл е другия паяк да помогне и колата е откарана", посочи Калакунов.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт